8 november, 18:00-20:00

Plats: Brusewitzsalen, Gamla torget 6

PM-stuga för T1

Studierådet hälsar alla T1:or välkomna till terminens PM-stuga, 8 november kl 18:00 i Brusewitzsalen, Gamla torget 6!

Vad är en PM-stuga?
PM-stugan är till för att lugna nerver samt ge råd och tips för PM3 på T1. Första timmen kommer det hållas en föreläsning om PM-skrivande av professor Torbjörn Ingvarsson (se mer nedan). Efter föreläsningen kommer vi i Studierådet ge våra egna tips kring PM-skrivandet. Vi kommer att dela upp oss i mindre grupper för att fika och ha en diskussion kring PM, då kommer det finnas möjlighet att ställa de frågor som ni har om skrivandet till andra studenter.

Vi bjuder på fika!

Om föreläsningen:
Torbjörn Ingvarsson är professor i Civilrätt och undervisar på termin 2 och 5 här på Uppsala universitet. Han är bland juriststudenterna en mycket uppskattad föreläsare och antogs år 2013 som juridiska fakultetens första excellenta lärare. Torbjörn har även ett gediget intresse för skriftlig färdighetsträning. Han kommer under PM-stugan att ge en föreläsning om hur du som student kan utveckla din förmåga att skriva juridiska texter. Föreläsningen kommer huvudsakligen behandla följande ämnen:
– Juridiskt språkbruk
– Effektiv skrivprocess
– Materiell ämnesbehandling/analys

Förbered dig med dina frågor och funderingar så ses vi onsdag den 8:e november! Har du övriga frågor kan du maila studierådets vice ordförande Olivia Möller på viceordf@stuiderådet.se