Kurslitteratur

Kurslitteratur som ges ut av Iustus förlag säljer Juridiska föreningen till ett väldigt bra pris på Jontes stuga, där hittar du även den gröna lagboken till bästa pris. En lista på samtliga böcker som säljs finns här.

Blåa, gröna, svarta eller röda lagböcker kommer du sannolikt att välja mellan, eller egentligen de två förstnämnda. Valet är helt personligt. Men de flesta studenter använder den gröna lagboken som är billigare och lättare. Den blåa innehåller flera lagar och är lite dyrare. Den gröna lagboken är dock framtagen just för Uppsala universitets juristprogramms grundterminer.

Uppstartsprogrammet

För dig som vill ha vägledning och en smidig övergång till studentlivet i Uppsala erbjuds ett mentorskapsprojekt, där du tillsammans med en äldre elev träffas under din första termin. Läs mer här.

Boende

Har du inte lyckats skaffa boende än? Oroa dig inte, för det löser sig mycket snabbare och lättare än vad man tror. Men för att hjälpa dig på traven vill vi ge dig några tips.

Uppsala bostadsförmedling förvaltar vanliga hyreslägenheter och studentbostäder i Uppsala. I början av terminerna brukar de ha ett antal lägenheter som lämnar reccar förtur. Kötiden beräknas i ködagar, vilket innebär att du bör ställa dig i kö så snart du kan. Många av bostäderna ligger centralt och det finns både lägenheter och korridorsrum. http://www.studentstaden.se

Heimstaden förvaltar bl.a. studentbostäder i det (ö)kända Flogsta. Låt dig dock inte skrämmas, det är inte så farligt som Flashbackskribenterna påstår. Här upplever du studentlivet till fullo. Heimstaden tillämpar inga ködagar och således är det lite enklare att få bostad. Både lägenheter och studentkorridorer finns. http://www.heimstaden.se

Rikshem är en rikstäckande hyresvärd som förvaltar både studentbostäder och hyreslägenheter i Uppsala och i Knivsta. Även här beräknas kötiden i ködagar, varför du bör ställa dig i kö så snart du kan. http://www.rikshem.se

Nationer förvaltar även de studentbostäder. Här räknas oftast kötiden på antal terminer man har varit medlem, samt med extrapoäng som förvärvas genom engagemang. http://www.uppsalastudent.com

Blocket är en stor annonsplats för privata hyreslägenheter, i första och andra hand. Men glöm inte bort att vara kritisk till innehållet då det finns oseriösa annonsörer. Ett alternativ är att lägga upp en annons på sig själv som bostadssökande, något som fungerar bättre än vad man tror.

Facebook här finns flera grupper för bostadssökande, ofta är det andra studenter som vill hyra ut sin bostad på grund av utbytesår o.d. Exempel på en sådan grupp är Bostad Uppsala.

Vänner är underskattade i bostadshänseendet, det är inte ovanligt att de känner någon som vill hyra ut sin bostad.

Kalender

Mottagningstid
22 februari 2018
Mottagningstid
26 februari 2018
Styrelsemöte
26 februari 2018
Alla evenemang

Nyheter

Nyfiken på Studierådets arbete?
21 februari 2018
Terminskurs 3 på juristprogrammet
16 februari 2018
Temadag med Juridiska fakulteten
14 februari 2018
Alla nyheter