13 juli 2017

Grattis till antagningen HT17!

Hej alla nyantagna till Juristprogrammet vid Uppsala universitet!

Ett stort grattis till de bästa 4.5 åren i era liv och varmt välkomna till Uppsala och Juridiska föreningen i Uppsala. Juridiska föreningen är studentkår vid Juridiska fakulteten vid Uppsala universitet, vilket innebär att vi är studentkåren för er! Det innebär att det är till oss du ska vända dig om du upplever något problem med din utbildning, om du har blivit illa behandlad av universitetet, eller om du har en fråga som du tycker att kåren ska driva.

Utöver att vara studentkår är Juridiska föreningen ett samlingsorgan för juriststudenterna i Uppsala, då vi anordnar bland annat insparksveckor, gasquer och baler, idrottsturneringar och pubkvällar. Vidare har kåren en nära kontakt med arbetslivet, genom t.ex. ett antal företagspartners vi kontinuerligt samarbetar med, och under terminerna anordnar vi bland annat föreläsningar och träffar med olika företag, myndigheter och byråer. Vår verksamhet är bred, och det finns något för alla!

Här kommer några tips som kan vara bra inför terminsstarten:
1. Kom på välkomstföreläsningen som universitetet anordnar den 21/8. Efter föreläsningen har ni chansen att gå med i kåren och några andra spännande föreningar samt stifta en första bekantskap med Uppsala.
2. Var med på Recceveckan! Deltagande i Recceveckan (insparken) är helt frivilligt, men vi kan lova att du absolut inte kommer att ångra att du valde att vara med. Alla nyantagna är välkomna, oavsett om du ska studera juristprogrammet eller juridiskt grundår. Mer information kring Recceveckan hittar du här, och länken till eventet här.
3. Köp den gröna lagboken som är speciellt anpassad för de första 6 terminerna för Uppsala universitets juristprogram! Bättre för plånboken, bättre för ryggen, bättre helt enkelt. Lagboken köper du billigast hos oss, i vår kårlokal på Övre Slottsgatan 3.
4. Slappna av! Alla är nervösa de första dagarna, det är helt naturligt. Men du ska veta att du har 4.5 fantastiska år framför dig och att vi i Juridiska föreningen finns till för att din studietid ska bli så bra som möjligt.

Vi ses i augusti!

För mer information kontakta

Erik Schwartz
Erik Schwartz
Vice ordförande tillika ekonomiansvarig