22 februari 2016

Juridiska föreningen blir studentkår!

Den 24 maj 1844 startades en liten förening för juriststudenter vid Uppsala universitet. 172 år har passerat och den lilla föreningen har med tiden blivit stor. Nu, år 2016, har vi en verksamhet som bedriver studiebevakning, reccemottagning, gasquer, juridisk rådgivning, utlandsresor, tidskrifter, bokförsäljning och mycket, mycket mer.

Idag, den 22 februari 2016, har vi fått ett besked som innebär ett naturligt nästa steg för föreningen. Universitetsstyrelsen, konsistoriet, har beslutat att bevilja JF:s ansökan om att bli studentkår vid Juridiska fakulteten. Från och med i sommar gör föreningen därför Uppsala studentkår, UTN och Farmacevtiska studentkåren sällskap i skaran av studentkårer här i Uppsala.

För JF innebär detta efterlängtade besked att mer än ett år av förberedelser har nått sitt mål. Det är dock nu det egentliga arbetet sätter igång. Som studentkår har JF i uppgift att tillvarata samtliga studenters intressen på den berörda fakulteten. Det är vår ambition att fullända den uppgiften nu när möjligheten har kommit, tillsammans med er – våra uppemot 2000 medlemmar.

Kårstatus innebär förhoppningsvis ett rejält lyft, såväl vad gäller studiebevakning som det studiesociala. Följ med på resan mot att göra Juridiska föreningen till en studentkår för alla oss juriststudenter. Kom på stämman den 28 februari, eller hör av dig med dina tankar och idéer. I sommar inleds en ny era i JF:s 172-åriga historia. Låt oss göra det till den bästa eran hittills!