Uppstartsprogrammet

Uppstartsprogrammet är ett mentorskapsprojekt som anordnas av Juridiska föreningen i Uppsala i samarbete med Advokatfirman Lindahl för att ge recentiorerna på juristprogrammet en smidigare ingång till studentlivet i Uppsala. Projektets syfte är att bidra till en bättre studiemiljö genom att möjliggöra utbyte mellan studenter på olika terminer.
 

Bli adept

Som adept tilldelas du en mentor som väljs ut med hänsyn till de önskemål du har. Du och mentorn bestämmer själva när och hur många gånger ni vill ses under vårterminen. Ett minimum på två tillfällen rekommenderas dock.

Med mentorn kan du diskutera eventuella funderingar du har angående utbildningen eller studentlivet. Uppstartsprogrammet är inte tänkt att fungera som “läxhjälp” utan erbjuder dig möjlighet till kontakt med en student på högre termin som kan tipsa dig om alltifrån hur man har optimala basgruppsmöten eller hittar de bästa studieplatserna till hur man navigerar sig genom nationslivets djungel.

Håll utkik på våra sociala medier när ansökan öppnar! Det sker i samband med terminsstart på vårterminen och höstterminen.

Bli mentor

Som mentor blir du någon adepten kan prata om studielivet och utbildningen med samt få tips av beträffande hur en juriststudent på bästa sätt kan tillgodogöra sig tiden i Uppsala.

Du får även intyg som du kan använda när du söker till utlandsstudier och som ett komplement till ditt CV eller till ansökningar till andra engagemang.

För att ansöka om att bli mentor ska du ha påbörjat minst terminskurs 4 på juristprogrammet. Vidare förväntas att du träffar adepten minst två gånger under terminen.

Håll utkik på våra sociala medier när ansökan öppnar! Det sker i samband med terminsstart på vårterminen och höstterminen.

Nyheter

Nominera till Årets lärare!
9 maj 2022
Gernandt & Danielssons casedag den 26/10
14 oktober 2021
Kallelse till extrastämma den 19/9-21
29 augusti 2021
Alla nyheter

För mer information, kontakta

Alva Johansen
Alva Johansen
Ordförande