Uppstartsprogrammet

Uppstartsprogrammet är ett mentorskapsprojekt som anordnas av Juridiska föreningen i Uppala i samarbete med Advokatfirman Lindahl för att ge recentiorerna på juristprogrammet en smidigare ingång till studentlivet i Uppsala. Projektets syfte är att bidra till en bättre studiemiljö genom att möjliggöra utbyte mellan studenter på olika terminer.
 

Bli adept

Som adept tilldelas du en mentor som väljs ut med hänsyn till de önskemål du har. Du och mentorn bestämmer själva när och hur många gånger ni vill ses under vårterminen. Ett minimum på två tillfällen rekommenderas dock.

Med mentorn kan du diskutera eventuella funderingar du har angående utbildningen eller studentlivet. Uppstartsprogrammet är inte tänkt att fungera som “läxhjälp” utan erbjuder dig möjlighet till kontakt med en student på högre termin som kan tipsa dig om alltifrån hur man har optimala basgruppsmöten eller hittar de bästa studieplatserna till hur man navigerar sig genom nationslivets djungel.

Anmäl dig redan nu! Här registrerar du dig för uppstartsprogrammet HT19 som adept! Deadline för den sista ansökningsdagen är 27:e september.

Bli mentor

Som mentor blir du någon adepten kan prata om studielivet och utbildningen med samt få tips av beträffande hur en juriststudent på bästa sätt kan tillgodogöra sig tiden i Uppsala.

Inte nog med att du får möjlighet att träffa nya intressanta människor får du möjlighet att gå på en ledarskapsföreläsning på Advokatfirman Lindahl och ett intyg som kan krydda ditt CV och se bra ut vid ansökningar till andra engagemang.

För att ansöka om att bli mentor ska du ha påbörjat minst terminskurs 4 på juristprogrammet. Vidare förväntas att du träffar adepten minst två gånger under terminen.

Här registrerar du dig för uppstartsprogrammet HT19 som mentor! Deadline för den sista ansökningsdagen är 27:e september. 

Kalender

Städdag
15 september 2019
Ämbetsmannautbildning + kickoff
21 september 2019
Stämma
22 september 2019
Alla evenemang

Nyheter

Kallelse till Septemberstämma
31 augusti 2019
Utlysning av lika villkorsmedel
12 augusti 2019
Samarbete med Mecenat
12 augusti 2019
Alla nyheter

För mer information, kontakta

Arvid Bertilsson
Arvid Bertilsson
Ordförande för Studierådet