JURIDISKA FÖRENINGEN

Näringsliv

Karriär

Juridiska föreningen arbetar med att föra samman studenter med olika aktörer på arbetsmarknaden. Tack vare föreningens samarbeten med flera arbetsgivare kan JF anordna olika event tillsammans med dessa. Det ger dig som student möjlighet att komma i kontakt med arbetslivet och träffa potentiella arbetsgivare. Dessutom kan vi erbjuda annonsering av olika tjänster från arbetsgivare på vår hemsida för att studenter enkelt ska komma i kontakt med arbetslivet.

Ta nästa steg

Jobbannonser

Uppsatspraktik VT 2024 - Advokatbyrån Familj & Försvar

Vill du som juridikstudent skaffa dig praktisk erfarenhet inom familjerätt och/eller brottmål? Är det viktigt för dig att kunna göra skillnad för dina medmänniskor och trivas med dina kollegor? Då kan det här vara praktikplatsen för dig!

25/10-15/11

Är du juriststudent och ska skriva ditt exemensarbete inom arbetsrätt?

Almega erbjuder för vårterminen 2024 möjlighet att kombinera uppsatsskrivande för dig som är intresserad av arbetsrätt med en unik inblick i en arbetsgivarorganisation inom Svenskt Näringsliv. Under din uppsatspraktik hos oss får du arbeta med våra arbetsrättsjurister och förhandlare i Näringslivets Hus i Stockholm.

17/10-15/12

Sommarnotarie 2024 - DLA Piper

Under en period på tio veckor med start 10 juni får du som sommarnotarie på DLA Piper en unik inblick i hur det är att arbeta på en global affärsjuridisk advokatbyrå. Praktiskt arbete varvas med sociala aktiviteter och utbildning för att du ska få möjlighet att lära känna vår verksamhet och öka dina juridiska färdigheter. Vi tar emot fem sommarnotarier årligen.

Praktik på advokatbyråer i Tyskland

Vi på Internationella Skolorna Düsseldorf har förmedlat praktikplatser till svenska studenter i 20 år. För vårt arbete tilldelas vi i år hederspriset inom ramen för det Svenska Företagspriset, som delas ut av Svenska Handelskammaren, Sveriges Ambassad i Tyskland och Business Sweden.

Ansökningsperiod 09/10-15/11

Uppsatspraktik VT 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi två juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under vårterminen 2024.

Ansökningen sker löpande

Associates med start våren 2024 - G&D

Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten som associate med start i januari 2024 hos oss på Gernandt & Danielsson redan idag. Som associate på G&D får du arbeta med spännande klienter och avancerade arbetsuppgifter i en internationell miljö. Detta gör du i tätt sammansvetsade team tillsammans med några av Sveriges högst rankade affärsjurister.

  • All
  • Anställning
  • Okategoriserad
  • Praktik
  • Sommarjobb

Kontaktdagen

Kontaktdagen är den största arbetsmarknadsmässa som arrangeras för jurist- och lantmäteristudenter med juridisk inriktning i Uppsala. Mässan består av en stor mängd olika arbetsgivare och ger studenterna vid juridiska fakulteten en möjlighet att komma i kontakt med arbetslivet och träffa potentiella framtida arbetsgivare. Kontaktdagen anordnas av Kontaktdagen AB som ägs av Juridiska föreningen i Uppsala och ELSA Uppsala. För ytterligare information om mässan samt kontakt till Kontaktdagen, se deras hemsida.

Externa parter

Är ni intresserade av att samarbeta med Juridiska Föreningen för våra studenter?